BANGKOK akkurat nå
PHUKET akkurat nå
CHIANG MAI akkurat nå
Stacks Image 782

Marinen i beredskap for å evakuere thaier fra Myanmar



Den thailandske marinen har fire skip i beredskap i Andamanhavet, klare til å evakuere thaier fra Myanmar hvis borgerkrigen i landet eskalerer.

Det er utplassert to fregatter, HTMS Saiburi og HTMS Prachuap Khiri Khan, og to landgangsfartøyer, HTMS Saiburi og HTMS Mattaphon, til bruk i tilfelle det skulle bli nødvendig med evakuering.

De fire fartøyene er klare til å hente thaier ut av Myanmar hvis kampene mellom Myanmars regjeringshær og motstandsstyrker eskalerer og setter deres liv i fare, melder Bangkok Post.

Situasjonen på grensen mellom Mae Sot-distriktet i Tak-provinsen og Myawaddy township skal ha lettet etter et slag i området overfor Sai Yok-distriktet i Kanchanaburi-provinsen.

En thailandsk sikkerhetskilde opplyste at rundt 120 motstandsfolk hadde erobret og satt fyr på en militærbase bemannet med 20 soldater i går, søndag, etter to dager med kamper. Røyken og flammene kunne sees fra thailandsk jord.

Kampene fant sted i Dawei-området, rundt 10 kilometer fra Ban Thai Muang i Sai Yok-distriktet i Thailand, opplyser kilden.

Rapporter om skadde og dødsfall er ikke bekreftet, skiver avisen.

Kilde: Bangkok Post
RSS 

Slik ser du norsk TV i Thailand