BANGKOK akkurat nå
PHUKET akkurat nå
CHIANG MAI akkurat nå
Stacks Image 782

Bangkok får ny våtmarkspark



Bangkok Metropolitan Administration (BMA) er i ferd med å forvandle en 86 rai-tomt på østsiden av Bangkok til en "våtmarkspark" for å gi byens borgere ren luft og flere grønne områder.

Parken, som etter planen skal åpnes i år, ligger i Bung Kum-distriktet og var opprinnelig kjent som Klong Lam Bung Kum, og ble brukt som et fordrøyningsbasseng for å absorbere store mengder regnvann og forhindre oversvømmelser i østlige Bangkok, skriver Bangkok Post.

Klong Lam Bung Kum, som har økologisk betydning på grunn av sine stedegne planter og forbindelsen til de omkringliggende lokalsamfunnene, ble senere utviklet til en offentlig park der innbyggerne trener, slapper av og nyter fritiden.

På grunn av områdets våtmarkskarakter og nærheten til to andre offentlige parker, Seri Thai Park og Navaminphirom Park, vil BMA oppgradere området til en bydelspark under konseptet Bangkok Wetland Forest (BWF).

BMAs utviklingsplan for den nye parken omfatter en 3.060 meter lang gangvei med asfaltdekke og en 420 meter lang gangvei med barriere langs vannet.

BMA har også forbedret landskapsarkitekturen, installert ekstra belysning, lagt til tanker for rensing av avløpsvann og satt opp barrierer for å hindre kjøretøy i å bruke gangveien.

Øverst: Ny park i byen: Bangkoks våtmarksskogspark i Bung Kum-distriktet - med et komplett økosystem på grunn av den geografiske beliggenheten, som en gang fungerte som byens oppsamlingsbasseng for flomvann - skal åpnes for publikum i år.

Kilde: Bangkok Post


RSS 

Slik ser du norsk TV i Thailand